Roxana Lupu

Prezentator
Țară:
România

BIOGRAFIE

Cu toții ne-am gândit cum ar fi fost sa fi avut sânge albastru. Sa fim regi și regine pentru macar o zi. Sa purtam o coroana și haine aurite. Ei bine, prezentatoarea festivalului Classic For Teens, actrița Roxana Lupu, a fost regina de 4 ori. Aceasta a interpretat rolul prinţesei Tatiana Romanov în „Royal Murder Mysteries“, al reginei Elisabeta a II-a în seriile TV „Inside Buckingham Palace“ şi „Inside Windsor Castle“, al printesei Margareta în „Private Lives of Monarchs“ și al reginei in “Queen Marie of România”
Ne bucurăm ca bazele dezvoltarii actriței au fost la Focsani, unde aceasta a copilărit. Roxana Lupu nu a visat niciodată ca va ajunge sa joace pe marile scene ale teatrelor și ca va apărea pe micile ecrane. Când era mica ii plăcea sa cânte, sa danseze și nu se gândea la ce va fi in viitor, ci se bucura de prezent. 

Actrița era pasionata de geografie, sociologie și limbi străine. A decis sa dea la toate cele trei facultăți din București, cât și din Cluj. Deși a luat examenele la toate, aceasta a decis sa rămână la facultatea de Științe Sociale din Cluj. 
Deoarece acest oraș ii oferea o deschidere spre partea artistica, in principal spre cea teatrala, Roxana Lupu a început sa frecventeze Teatrul Național cu o rigurozitate de invidiat. Astfel, dorința de a fi pe scena unde avea ocazia sa trăiască vieți palpitante și sa le împărtășească tuturor a făcut-o pe artista sa dea la Facultatea de Teatru din Cluj, unde, din păcate, fusese respinsă. 
Însă, având repertoriul pregătit, aceasta a decis sa se înscrie și la Facultatea de Teatru din București, unde, intrând, și-a terminat studiile, masteratul și doctoratul in Pedagogie Teatrala. 
Dorindu-și sa realizeze mai mult din punct de vedere profesional, dar și sa vadă cum este sa trăiești intr-o alta cultura, Roxana Lupu pleacă in Londra exact după ce și-a susținut teza de doctorat. Acolo, actrița a jucat in multe piese de teatru, printre care: Regina Elisabeta a II-a în seriile TV „Inside Buckingham Palace“ şi „Inside Windsor Castle“, Prinţesa Margareta în „Private Lives of Monarchs“, Ana în BU21 la Trafalgar Studios, Bev în Frank Sumatra la Teatrul N60, precum şi Regina Maria în noul film artistic „Queen Marie of România“ de Alexis Cahill Sweet.

Împreună cu soțul ei, Nicholas Lupu, muzician, actor și trainer au creat Arts Now este un centru europen de arte creative, cu workshopuri/ateliere în Londra și București, sub mottoul: „Îmbunătățirea continuă este mai bună decât perfecțiunea amânată” – Mark Twain.