Nicholas Lupu

Bariton
Țară:
România

Program

[16/092020 - ora 19:00 ]
Recital liric și pian

BIOGRAFIE

Ești prizonier într-o colivie de alamă. Deși ai aripi, îți este teamă să zbori. Ai avea atât de multe lucruri de spus despre tine, despre locurile pe care le-ai văzut, despre ceeea ce îți dorești să faci, dar îți este teamă și de propiul glas. Fricile toate, închise acolo cu tine, te sufocă.  Speriat, inspiri adânc și, împins de dorința de a scăpa, strigi, dar apoi taci. Cât este de straniu să-ți auzi gândurile atât de tare! Să taci? Să cânți? Inima îți bate cu putere. Inspiri încă o dată și…

 

Fricile ne răpesc cele mai frumoase experințe de viață. Din fericire, nu suntem toți atât de sfioși. Unii dintre noi își găsesc curajul și evadează din închisorile propriului sine, iar atunci când ies la lumină sunt magnifici. Nicholas Lupu este un astfel de aventurier. 

Mergând pe principiul “Nu mai exista întoarcere, ci doar înainte”, Nicholas Lupu, alături de soția sa, Roxana Lupu, actrița care a impresionat multe suflete debutând in filmul “Queen Marie of România”, a luat decizia de a se muta in Londra, primind cu bucurie fiecare oportunitate. 

Însă, înainte de aceasta decizie, cariera lui Nicholas Lupu a suferit multe schimbări neașteptate. Dorindu-și ceva nou, acesta a mers pe ruta Galați-București-Londra, de la Seminarul Teologic, la cântăreț de muzica bizantina, apoi la opera și actorie. 

A avut diverse colaborări, cântând la: Opera din Brașov, Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian“, Opera Comică pentru Copii, Filarmonica din Pitești, scene cheie în rolul armurierului din piesa ’’Richard al III-lea’’ în cadrul unui muzeu din orașul Leicester. A participat ca dirijor în opera ‘’Turandot’’, a jucat într-un music-hall pe scena Teatrului „Shaw“ din Off West End, cu o distribuție internațională, care spune povestea lui Marco Polo.
Unul dintre cele mai importante proiecte artistice internaționale este docudrama „Mars 1001“, în care joacă rolul unui astronaut rus, alături de fiul lui Neil Armstrong. Un alt proiect personal ambițios este familiarizarea publicului din România cu genul pop opera, deja în vogă în Europa – „Pop Opera Revolution“.

Nicholas Lupu este Trainer și Life and Business Coach cu experiența internațională in diverse medii artistice-de la producții scenice in opera, musical, operat și pop opera la lungmetraje, scurtmetraje, mini-serii tv și documentare. 

Acesta a înființat și dirijat diferite coruri bărbătești timp de 10 ani in București. 
Cariera de actor a lui Nicholas Lupu are un succes total, printre rolurile sale numarându-se: Boris Moscovici in filmul “Marie, Queen of Romania”, dirijorul de orchestra unde a dirijat London Philharmonic Orchestra in filmul “Mission Impossible:Rogue Nation”, Anatoly Nikolaev, in docudrama “Mars” și in multe altele. 

De asemenea, a participat și în numeroase producții de musical, operă, operetă în colaborare cu teatre din București și din România printre care amintim “Bărbierul din Sevilla”, Don Pasquale”, “Rebecca”, “Romeo și Julieta”, “Liliacul”, “Văduva Veselă”, “Silvia” si altele.