Michael Abramovich

Pian
Țară:
Germania

Program

[19/09/2020 – ora 19:00]
Recital de pian
[17-18-19/09/2020]
Masterclass

BIOGRAFIE

Închide ochii! Nu-ți fie teamă! Ascultă tăcerea din jurul tău!

Recunoști melodia care se compune ușor din notele mute ale tăcerii? Sigur că da! De unde știu? Pentru că, pe acorduri de pian, ai învățat să călătorești, ai văzut pentru prima dată cu adevărat, ai învățat să vorbești, să taci, să-ți accepți durerea și să iubești. Ai devenit un alt om; o ființă universală, aproape completă. Un fior ușor de încântare te cuprinde amintindu-ți de prima gamă, de primul arpegiu și de prima piesă completă. Îți aduci aminte cum îți tremurau degetele pe clapele albe la prima reprezentație? Zâmbești

Ți-ai amintit că toate secretele lumii sunt ascunse în sufletul pianului. 
Și dacă ești un iubitor de frumos, un pianist îndrăgostit, un începător ambițios sau un căutător de comori, vei vrea să-l cunoști pe Michael Abrahamovici. De la el vei putea afla tainele compozitorilor eterni, secretele instrumentului pe care îl iubești și misterele întregii lumi; mistere pe care artistul le-a cunoscut în numeroasele sale turnee. 

Nu ești convins că Michael Abramovich îți poate răspunde la întrebări? Poate te vei răzgândi atunci când vei afla că, fiind un interpret original și fascinant, fie ca vorbim despre muzica baroque sau de cea contemporană, pianistul Michael Abrahamovich a susținut recitaluri în recunoscute săli de concerte, opere și centre culturale precum: Mozaterum din Salzburg, Filarmonica din Köln, Birmingham s Symphony Hall, Concertgebouw din Amsterdam sau Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles.

Michael Abramovich a cântat toate cele cinci concerte pentru pian ale lui Beethoven împreună cu orchestra Ludwigsburg Festival într-un turneu în Africa de Sud. Același artist a fost solist într-o serie de concerte extraordinare alături de orchestra Simfonica de Euskadi, Filarmonica” George Enescu” București și orchestra simfonică din Ierusalim. 

Este un oaspete frecvent al festivalurilor Beethovenfest de la Bonn, Brad Music Festival (New York), Radio France din Montpellier. Printre partenerii muzicali ai artistului se numără Anne-Sophie Mutter, Nadine Sierra și Daniel Behle.

Michael Abramovich a susținut în premieră modială „Neuf Etudes pour piano et dispositif informatique ” de Pierre Charvet, înregistrând discuri pentru Universal Classics France. Împreună cu violonistul Ittai Shapira a înregistrat sonate pentru vioară de Janacek, Debussy și R. Strauss pentru Meridian Records (UK) și pentru Deutsche Grammophon.