Anta Agavriloae Barbu

Pian
Țară:
România

Program

[16/092020 - ora 19:00 ]
Recital liric și pian

BIOGRAFIE

Ești singur într-o încăpere imensă. Știi că, pe aici pe undeva, sunt ascunse răspunsurile și visele pe care le râvnești atât de mult. 

Dacă le-ai găsi! Le chemi timid, dar ele nu vin. Deschid ochii curioase, te ascultă, dar povestea, așa cum le-o spui tu, le impresionează prea puțin. Te oprești dezamăgit. Nu le vei convinge niciodată! 

Deodată, de undeva din spatele tău, un pian își începe ușor, grav, primele acorduri. Acompaniamentul lui trist te emoționează și pe tine așa că îți spui povestea mai departe. Privește-le cum se foiesc! Sunt nerăbdătoare. Brusc au înțeles. Tu le auzi mai bine și aproape că reușești să le atingi. Întinzi mâna spre ele fără să te întrerupi. Pianul te însoțește în fundal…

Se vor întoarce ? Le vei prinde?

Lasă-te condus de acordurile ei fine spre ceea ce îți dorești să descoperi!

Pianista Anta Agavriloae – Barbu, născută în 1986 la Suceava, a urmat Colegiul de Muzică” Ciprian Porumbescu”din orașul natal și a continuat la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” din București. A absolvit masteratul și facultatea la Universitatea Națională de Muzică din București, unde a studiat pianul cu prof. univ. dr. Dana Borșan și acompaniamentul cu prof. univ. dr. Steluța Radu. 

Încă din anii studenției s-a afirmat ca muzician prin abordarea repertoriul cameral  în diverse formații susținând numeroase concerte și recitaluri atât în țară cât și în străinătate.   

În perioada 2013-2015 este pianist – acompaniator în cadrul Royal Art Muzzyk pregătind numeroase spectacole și al Centrului Alternativ de Educație prin Muzică Themis. Este invitată și la diferite masterclass-uri ca pianist – acompaniator: în iulie 2017, 2014, 2013 la” Muzica la Altitudine”, masterclass de vioară și violoncel susținut de Ștefan Horvath și Răzvan Suma; în iunie 2011, 2010, la masterclass-ul de dirijat de orchestră al maestrului Dumitru Goia în cadrul Filarmonicii de Stat Pitești. 

Din septembrie 2016 este profesor de pian și corepetiție la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”.